Miris koji umanjuje stres i djeluje kao afrodizijak

Hespo ima novi miris za dom. Riječ je naime, o spreju za dom kojeg inače možete osjetiti u našim Hespo salonima, a zbog velikog interesa odlučili smo ga posebno pakirati i ponuditi kupcima. Miris je pakiran u staklene bočice sa raspršivačem i vrlo je ugodnog mirisa s aromom sandalovine, idealnim mirisom za spavaće sobe i dnevne boravke. Naime, poznato je da sandalovina ima opuštajuće karakteristike te umanjuje stres, a navodno je izuzetno jak afrodizijak, što ga čini jednim od najboljih mirisa za spavaće sobe. 

Sandalovina ima umirujuće djelovanje na sve vrste infekcija te na živčani i krvožilni sustav. Imate li problema s kašljem, upalom sinusa, grloboljom i sličnim upalama dišnog sustava, sandalovina će imati i blagi ljekoviti učinak, što ga čini izvrsnim odabirom za miris doma u jesenjim i zimskim mjesecima.
Sandalovina je simbol vitalnosti, ima čist i nezamjenjiv miris, te je vrlo dragocjena esencija u području proizvodnje parfema i aromaterapije. Ulje od sandalovine dobiva se destiliranjem zrelih primjeraka drveta iz roda Santalum album vodenom parom. Najveću količinu mirisnog ulja ima drveće staro 60 do 80 godina te je stoga sandalovina jedan od najdragocjenijih i najskupocjenijih sastojaka.
Miris sandalovine opija, umiruje, a u kombinaciji s cvjetnim notama parfema, idealan je za hladnije vrijeme te je baza brojnim profinjenim parfemima i mirisnim svijećama.

No, je li sandalovina pogodna za upotrebu u cijelom domu te jesu li svi mirisi pogodni za dom? 

Stručnjaci za mirise kažu da bi svaka prostorija trebala imati svoj miris koji potencira aktivnost namijenjenu prostoriji.

Za ulazni prostor najbolje je odabrati nešto što “cvjeta”. Cvjetni mirisi poput gardenije, ruže i jasmina imaju božanstvenu aromu koja podsjeća na svježinu upravo ubranog cvijeća. 

Citrusni mirisi najbolji su u kuhinji jer stvaraju čistu i svježu okolinu te se dobro spajaju s mirisima hrane. Ako želite “očistiti” kuhinju, kako bi imala svoj karakter i kako ne bi bilo moguće osjetiti što ste kuhali za ručak, probajte s uporabom timijana ili bosiljka koji se obično vrlo dobro uklapaju s jelima. Ako želite iz svoje kuhinje “istjerati” neželjenu aromu, najprije uključite napu i otvorite nekoliko prozora kako biste prozračili. Potom upotrijebite “sočne” voćne mirise poput jabuke ili agruma koji mogu neutralizirati zrak, a pritom će pobijediti ostale uporne arome jela.

Cvjetni mirisi najbolji su za kupaonicu, a mirise dezinfekcijskih sredstava vrlio će efektno neutralizirati mirisi agruma - naranča, limun i grejp.

Miris metvice i citrusa poput limuna, limete, naranče ili grejpa odlični su stimulansi koji potiču koncentraciju i dižu energiju te su odlični mirisi za radnu sobu.

Spavaća soba je mjesto odmora i punjenja baterija te je kao stvorena za isprobavanje “zen” aromatičnih tvari. Uz već spomenutu sandalovinu, u spavaćoj sobi izvrsnu atmosferu opuštanja napravit će i mirisi koji sadrže lavandu, ylang-ylang, jasmin, bergamot i kamilicu. 

Htjeli biste toplije i senzualnije tonove ne samo u spavaćoj sobi, nego i u dnevnom boravku? Probajte mirisne tvari za dom koje imaju bogate arome vanilije, mošusa,  jantara i sandalovine. Naročito su ugodni tijekom zimskih mjeseci kada čeznete za udobnošću i opuštanjem.

Ipak za opuštanje najvažniji je udoban krevet i madrac, a ako trebate pomoć oko odabira ili savjet posjetite naše Hespo prodajne salone ili web.
U Hespo salonima možete nabaviti i naš miris za dom s aromom sandalovine, a cijena mu je 149,90 kn.

 

Ovaj članak pripada seriji Sve o uređenju spavaće sobe.

Povezano