O nama

Stručnjaci za zdrav san, od A do Zzz

Hespo je jedina hrvatska tvrtka u potpunosti fokusirana na poboljšanje kvalitete spavanja. Vjerujemo da životni i poslovni uspjesi započinju zdravim snom.

Kontaktirajte nas

Od glave do pete

Mi kažemo od uzglavlja do uznožja! Naši razvojni timovi stvaraju proizvode koji se prilagođavaju potrebama vašeg tijela tijekom spavanja.

Udobna soba

Koristeći najbolje materijale proizvodimo sve što vašu sobu pretvara u oazu udobnosti — od madraca do namještaja.

Hrvatska proizvodnja

Više od 700 zaposlenika u međimurskom gradu Prelogu već 30 godina osmišljava i izrađuje sve što vam treba za zdravo spavanje.

Najbolje za hotele

Naša kvaliteta prepoznata je na svjetskoj razini kada smo postali dio međunarodne Hilding Anders grupe.

Svjetska kvaliteta

Na našim madracima sanjaju gosti najluksuznijih hotela u Hrvatskoj i svijetu. Otkrijte našu hotelsku ponudu.

Udobnost za najosjetljivije

Posebno razvijenim programima opremamo bolničke ustanove, domove za starije i studentske domove.

Ljudi koji Hrvatskoj osiguravaju dobar san

Razvoj i proizvodnja

Naši stručnjaci dizajniraju proizvode za zdrav san na temelju istraženih potreba spavača, birajući optimalne materijale i načine proizvodnje. Vrijedni šivači, krojači, tapetari i stolari pretvaraju ideje u djela. Pazimo na najsitnije detalje jer znamo da nam je za tvrd san potrebna besprijekorna udobnost.


Kvalitetu naših proizvoda testiramo u tvornici ili u Laboratoriju za spavanje, u suradnji sa švicarskim AEH institutom.

Distribucija

Naš distributivni lanac raspolaže zalihama robe za preko stotinjak prodajnih mjesta.


Transportni kapaciteti koje koristimo, kao i mreža partnera koji nas u tome potpomažu, čine sve kako biste što prije uživali u zdravom snu na vašem novom madracu.

Saloni snova i veleprodaja

Isprobajte naše proizvode u salonima snova Hespo diljem Hrvatske. Tamo vas čekaju stručnjaci za spavanje, kolegice i kolege koje kontinuirano uče o proizvodima koje stvaramo. Oni će vam pomoći da odaberete sve što odgovara vašim potrebama.


Naši stručnjaci iz veleprodaje bit će uz vas tijekom cijelog procesa opremanja vašeg hotela, bolnice ili doma, pomažući vam da odaberete najbolje proizvod unutar zadanog budžeta.

Misija i vizija

Saznaj više o našoj strategiji, našem procesu razvoja novih proizvoda te izvrsnosti u maloprodajnim i veleprodajnim kanalima

Vodstvo

Naša Uprava sanja, planira, gradi i živi s Hespom

Damir Matijević

Predsjednik Uprave i Regionalni Direktor za Jugo-istočnu Europu

Damir Matijević, Predsjednik Uprave ujedno na mjestu Regionalnog Direktora za Jugo-istočnu Europu, pridružio se Hilding Andersu 2018. godine. Prije Hilding Andersa, Damir je radio skoro 20 godina za Schiedel, na nekoliko različitih funkcija (Controling South-East Europe, General Manager Croatia, Area CEO South-East Europe).
Diplomirao je financije na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu, nakon čega je kroz nastavak karijere prolazio kroz niz internacionalnih usavršavanja u području financija, prodaje, strategije i leadershipa. Iza sebe ima puno iskustva u stvaranju uspješnih timova na regiji Adriatic kroz vođenje kompleksnih biznis modela i omnychannel distribucije.
Zajedno s kolegama iz HAMT-a uživa u daljnjoj ekspanziji brendova Hespo i Perfecta u Hrvatskoj i regiji Adriatic.

Renata Potočnik

Članica Uprave, Direktorica veleprodaje i marketinga

Renata se pridružila Hilding Andersu 2005. godine, kao pojačanje prodajnom timu, a prethodno je radila na poziciji Direktorice prodaje u tvrtki Perena d.o.o, specijaliziranoj za najam tekstila za turizam, zdravstvo i industriju.
Diplomirala je na fakultetu Organizacije i informatike u Varaždinu. Renatin poslovni fokus usmjeren je na B2B segment Hilding Andersa i najveće kupce u jugoistočnoj Europi. Druga, jednako važna uloga je upravljanje brandovima Hespo i Perfecta Dreams s pozicije Direktorice marketinga.

Dijana Horvat

Voditeljica kontrolinga, Prokuristica

Dijana je svoju karijeru u kontrolingu započela u SG Leasingu, a Hilding Anders timu priključila se 2017. godine kao Financijski kontrolor, a od 2021. godine preuzima funkciju Voditelja kontrolinga.
Diplomirala je na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije i računovodstvo. Svoju karijeru usmjerila je vođenju i unapređenju odjela financija i kontrolinga, surađujući na brojnim projektima koji jačaju brendove Hespo i Perfecta Dreams.

Tomislav Mustač

Direktor proizvodnje

Tomislav je svoju karijeru u Hilding Andersu započeo 2007. godine kao Tehnolog nakon čega je preuzeo funkciju Voditelja odjela navlaka i madraca, a od 2023. godine postaje Direktor proizvodnje svih proizvodnih pogona u Prelogu.
Diplomirao je na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Varaždinu, a svoje radno iskustvo započeo je u Tvornici čarapa MTČ.
Poslovni fokus mu je usmjeren na kvalitetu proizvoda, pravovremene isporuke i zadovoljstvo radnika.

Kristina Bošnjak

Direktorica maloprodaje regije Adriatic

Kristina u Hilding Anders dolazi 2013. godine s pozicije Direktorice poslovnog područja grupacije Tekstilpromet d.d,. gdje je 13 godina bila odgovorna za tržišno pozicioniranje europskih premium modnih brendova.
Diplomirala je marketing na Ekonomskom Fakultetu u Osijeku, nakon čega se tijekom poslovne karijere usavršavala u područjima managementa i maloprodaje, koja je oduvijek bila njezin primarni fokus.

Tea Tadej

Voditeljica razvoja novih proizvoda

Tea se Hilding Anders timu pridružila 2020. godine na mjestu Voditelja razvoja proizvoda s fokusom na razvoj kreveta, madraca i spavaćih soba u kojima ćete uživati. Po struci je diplomirani produkt dizajner i dizajner interijera sa završenom Akademijom za likovnu umjetnost i dizajn, smjer Industrijski dizajn u Ljubljani. Prije HA je iskustvo i karijeru gradila u Prima Grupi na istoj funkciji.

Lucija Horvat

Voditeljica ljudskih potencijala

Lucija se Hilding Anders timu priključila 2020. godine kao Specijalist u ljudskim potencijama i obračunu plaće, a od 2023. godine preuzima funkciju Voditelja ljudskih potencijala.
Diplomirala je Ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike. Svoje prethodno iskustvo stekla je u Smart grupi koja je specijalizirana za ljudske potencijale, a glavni fokus su joj zadovoljstvo ljudi.

Hespo je dio švedske korporacije Hilding Anders, najvećeg europskog i azijskog proizvođača kreveta i madraca. Posebnost Hilding Andersa je individualni pristup svakom tržištu te njegovim potrebama i preferencijama.

Politika kompanije Hilding Anders d.o.o. je konstantno izgrađivanje i poboljšanje sustava kvalitete i zaštite okoliša te njegovo usklađivanje sa zahtjevima kupaca i normama ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015. Pročitajte više o ovoj temi u dokumentu Politika kvalitete i zaštite okoliša.

Novosti

Pročitaj sve novosti i savjete